РЕКОМЕНДАЦІЇ керівникам закладів громадського харчування.
Дата: 11.07.2023 16:04
Кількість переглядів: 47
З метою недопущення виникнення епідемічних ускладнень, викликаних гострими кишковими інфекціями і харчовими отруєннями в закладах громадського харчування та керуючись законом України "Про забезпечення санітарного та епідемічного благополуччя населення, ЗУ "Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів", ЗУ "Про захист населення від інфекційних хвороб" :
1. Приміщення повинні знаходитися в задовільному технічному і задовільно-гігієнічному стані.
2. На підприємстві повинна бути холодна та гаряча протічна вода гарантованої якості (при перебоях в поступленні води або її відсутності припиняти роботу і не примати замовлень).
3. Повинні бути в задовільному, робочому стані санвузли та каналізаційна система.
4. Сирови отримувати при наявності супровідних документів (товаротранспортних накладних, закупочного акту, або чеку з магазину та документів, що засвідчують її безпечність та якість).
5. Дотримуватися технології та поточності приготування страв.
6. З метою профілактики сальмонельозу чітко виконувати вимоги до зберігання реалізації курячих яєць з врахування правил їх миття та дезінфекції.
7. Контролювати роботу холодильного обладнання їз записом температурного режиму у відповідному журналі.
8. Впорядковано зберігати сировину, продукцію та технологічний інвентар.
9. Контролювати терміни реалізації продуктів.
10. Промарковувати технологічний та прибиральний інвентар.
11. В працівників повинні бути особові медичні книжки з відміткою своєчасного проходження медичного огляду.
12. Не допускати до приготування страв сторонніх осіб без пройденого медичного огляду.
13. За якість заготовленої сировини і продукції замовникам урочистості відповідальність несе керівництво вашого закладу.
14. Суворо дотримуватися дезржиму. Забезпечити підприємство достатньою кількістю дезінфікуючих та знежирюючих засобів, дозволених МОЗ України до використання.
15. Регулярно проводити дезінсекцію та дератизацію (боротьбу з мухами, такраканами та гризунами). Своєчасно вивозити харчові та побутові відходи.
Виконання вищевказаних пунктів є обов'язкове для Вас - операторів ринку. За невикористання вимог чинного законодавства Ви несете відповідальність згідно статті 64 Закону України "Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів" №1602 від 22.07.2014 р.
Коментарі:
Ваш коментар може бути першим :)