Витвицька громада
Івано-Франківська область, Калуський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Проведіть захисні обприскування насаджень самшиту від самшитової вогнівки

Дата: 18.05.2023 13:30
Кількість переглядів: 64

Минулого року гусениці самшитової вогнівки завдали значної шкоди вічнозеленим насадженням.

Аномально тепла зима сприяла перезимівлі шкідника. Сьогодні спостерігається вихід гусениць вогнівки із зимуючих коконів та пошкодження кущів самшиту. З підвищенням температурного режиму і розвитком гусениць, шкідливість значно посилиться.

Ознаками заселення кущів гусеницями вогнівки є наявність павутини, на листках рослини з’являються скупчення шкурок від личинок, екскременти, на гілках, листках, найчастіше у скупченнях павутини наявна велика кількість гусениць. Продукти життєдіяльності гусениць нерідко наявні на землі під кущами. 

Для недопущення інтенсивних пошкоджень вогнівкою, спеціалісти управління фітосанітарної безпеки Головного управління Держпродспоживслужби Івано-Франківщини рекомендують обстежити насадження самшиту та при виявленні гусениць першого покоління – провести захисні обприскування препаратами, які рекомендовані «Переліком пестицидів і агрохімікатів,   дозволених   до   використання    в   Україні».

Обробляти кущі слід ретельно, також і з внутрішнього боку, оскільки гусениці сховані у гущі листків і павутині. При цьому має бути потужний струмінь оприскувача, щоб препарат проникав у середину куща.

Забороняється  застосування  пестицидів  для  захисту зелених насаджень на територіях лікувально-профілактичних і дитячих установ, спортивних майданчиків, підприємств харчової промисловості, а також усередині густонаселених житлових кварталів.

При проведенні обробок у населених пунктах, необхідно дотримуватись вимог «Державних санітарних правил «Транспортування, зберігання та застосування пестицидів у народному господарстві» (ДСанПіН 8.81.2.001-98) та правил особистої гігієни.Фото без опису


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь