Витвицька громада
Івано-Франківська область, Калуський район
Логотип Diia
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

До 1,5 млн грн на власну справу: Мінветеранів разом із командою Українського ветеранського фонду запускають нову грантову програму для ветеранського бізнесу

Дата: 21.03.2023 11:00
Кількість переглядів: 72


Міністерство у справах ветеранів України разом із командою Українського ветеранського фонду та благодійним фондом “МХП – Громаді” запускають спільний проєкт – конкурсну грантову програму для розвитку ветеранського бізнесу “ВАРТО РОБИти СВОЄ”.

Програма спрямована на впровадження та підтримку ветеранських підприємницьких ініціатив у сільському господарстві, виробництві та переробці харчової продукції.

Подаватись на участь у конкурсі можна вже з 24 березня. Переможці отримають від 500 тис грн до 1,5 млн грн на ведення власної справи. Загальний бюджет програми – 15 млн грн.

Заявки на участь у конкурсній грантовій програмі можуть:

  • ветерани, члени сімей ветеранів війни загиблих (померлих) та члени сімей загиблих (померлих) Захисників і Захисниць України, які зареєстровані відповідно до вимог законодавства як фізичні особи-підприємці
  • юридичні особи, зареєстровані не пізніше ніж за два роки до отримання фінансової підтримки, засновниками яких є ветерани, члени сімей загиблих (померлих) ветеранів війни та члени сімей загиблих (померлих) Захисників і Захисниць України.

Під час презентації проєкту “ВАРТО РОБИти СВОЄ” директор Департаменту громадянської ідентичності та ветеранського розвитку Мінветеранів Максим Кушнір наголосив, що розвиток і підтримка ветеранського підприємництва є пріоритетним напрямом діяльності Міністерства. Адже ведення власної справи українськими Захисниками – це не лише ефективний інструмент їхньої соціальної реабілітації, що сприяє поверненню до мирного життя, а й має позитивний вплив на розвиток економіки та країни.

Крім того, фахівцями Мінветеранів розроблено проєкт закону про ветеранське підприємництво, в якому вперше визначені поняття “ветеранське підприємництво” і “ветеранські ініціативи”, нагадав Максим Кушнір. Він вже пройшов комітетські слухання у Парламенті та рекомендований до ухвалення Верховною Радою як Закону України.

“Дисципліна, довіра до побратимів, активна життєва позиція є ключовими факторами для створення власного бізнесу нашими ветеранами. У співпраці з командою Українського ветеранського фонду ми вже реалізували багато ефективних кейсів щодо ветеранського підприємництва. А наш спільний грантовий проєкт “ВАРТО РОБИти СВОЄ” став можливим завдяки синергії держави та великого бізнесу. Ми впевнені, що українські ветерани й ветеранки мають великий потенціал та ресурси для розвитку вітчизняного АПК”, – наголосив Максим Кушнір.


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь