Витвицька громада
Івано-Франківська область, Калуський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

До 1,5 млн грн на власну справу: Мінветеранів разом із командою Українського ветеранського фонду запускають нову грантову програму для ветеранського бізнесу

Дата: 21.03.2023 11:00
Кількість переглядів: 94


Міністерство у справах ветеранів України разом із командою Українського ветеранського фонду та благодійним фондом “МХП – Громаді” запускають спільний проєкт – конкурсну грантову програму для розвитку ветеранського бізнесу “ВАРТО РОБИти СВОЄ”.

Програма спрямована на впровадження та підтримку ветеранських підприємницьких ініціатив у сільському господарстві, виробництві та переробці харчової продукції.

Подаватись на участь у конкурсі можна вже з 24 березня. Переможці отримають від 500 тис грн до 1,5 млн грн на ведення власної справи. Загальний бюджет програми – 15 млн грн.

Заявки на участь у конкурсній грантовій програмі можуть:

  • ветерани, члени сімей ветеранів війни загиблих (померлих) та члени сімей загиблих (померлих) Захисників і Захисниць України, які зареєстровані відповідно до вимог законодавства як фізичні особи-підприємці
  • юридичні особи, зареєстровані не пізніше ніж за два роки до отримання фінансової підтримки, засновниками яких є ветерани, члени сімей загиблих (померлих) ветеранів війни та члени сімей загиблих (померлих) Захисників і Захисниць України.

Під час презентації проєкту “ВАРТО РОБИти СВОЄ” директор Департаменту громадянської ідентичності та ветеранського розвитку Мінветеранів Максим Кушнір наголосив, що розвиток і підтримка ветеранського підприємництва є пріоритетним напрямом діяльності Міністерства. Адже ведення власної справи українськими Захисниками – це не лише ефективний інструмент їхньої соціальної реабілітації, що сприяє поверненню до мирного життя, а й має позитивний вплив на розвиток економіки та країни.

Крім того, фахівцями Мінветеранів розроблено проєкт закону про ветеранське підприємництво, в якому вперше визначені поняття “ветеранське підприємництво” і “ветеранські ініціативи”, нагадав Максим Кушнір. Він вже пройшов комітетські слухання у Парламенті та рекомендований до ухвалення Верховною Радою як Закону України.

“Дисципліна, довіра до побратимів, активна життєва позиція є ключовими факторами для створення власного бізнесу нашими ветеранами. У співпраці з командою Українського ветеранського фонду ми вже реалізували багато ефективних кейсів щодо ветеранського підприємництва. А наш спільний грантовий проєкт “ВАРТО РОБИти СВОЄ” став можливим завдяки синергії держави та великого бізнесу. Ми впевнені, що українські ветерани й ветеранки мають великий потенціал та ресурси для розвитку вітчизняного АПК”, – наголосив Максим Кушнір.Фото без опису


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь