Витвицька громада
Івано-Франківська область, Калуський район
Логотип Diia
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Як впоратися з надлишковою вологістю?

Дата: 13.03.2023 11:22
Кількість переглядів: 86

Надмірна вологість негативно позначається на здоров'ї людини. Подібне явище може провокувати алергічні реакції і ставати причиною низки самих різних недуг. Так все алергіки знають, що впоратися з хворобою дуже складно, якщо живеш в умовах надмірної вогкості. У сильно вологому повітрі з легкістю розмножуються грибкові організми і мікроби, провокуючи тим самим різні недуги дихального апарату і особливо легенів. Особливо часто від шкідливого впливу вологості страждають діти, адже їх імунітет ще не сильно розвинений.

          Крім усього сказаного, підвищена вологість повітря в приміщенні приводить і до інших негативних наслідків. У таких будинках навіть повітря стає затхлим, він насичується стійким і достатньо специфічним запахом вологості, яка  проникає в одяг, в'їдається в меблі і в постільну білизну. Сирість може призвести навіть до виникнення цвілі на одязі в шафах.

          Для того щоб нормалізувати рівень вологості в приміщенні потрібно насамперед визначити причини її підвищення. Так, як показує практика, найчастіше вологість розвивається через недостатньо добре функціонуючої вентиляції або її відсутності. Крім того така проблема може бути спровокована затопленням підвалу в будинку або незакладеними міжстінними швами. Іноді надмірна вологість є наслідком неправильної установки кухонної техніки. Ще одним фактором, здатним викликати надлишок вологості, може стати закриття водопровідних труб спеціальними коробами, що унеможливлює своєчасне виявлення протікання води.

         З багатьма з перерахованих проблем повинна боротися керуюча компанія, яка займається обслуговуванням вашого будинку.

        Якщо ви виявили незрозумілу вологість у своєму будинку, обов'язково перевірте труби. Невеликий витік може ніяк не давати про себе знати, але ставати причиною підвищення рівня вологості. А якщо ви її не виявите вчасно, вона може стати причиною сильного потопу.

        Для позбавлення від підвищеної вологості в квартирі можна скористатися невеликим осьовим вентилятором. Ви цілком можете встановити його в області вхідного отвору в вентиляційний канал або всередині нього або ж всередині спеціального отвору в зовнішній стінці.

       Але варто враховувати, що встановлення осьового вентилятора можлива лише в тих будинках, в яких немає опалювального обладнання з відкритим полум'ям, у тому числі і газових водонагрівачів, що мають природнє  відведення для продуктів згоряння.

        Для усунення високого рівня вологості також можна вдатися до проведення систематичних провітрювань, особливо їх потрібно здійснювати у ванній кімнаті, де скупчується пар, а також в кухні, де готується їжа. Крім того, не рекомендується сушити білизну в приміщенні і не допускати зниження температури в оселі нижче п'ятнадцяти градусів.

         Ще потрібно обов'язково запобігти перекривання потоку теплого повітря з радіаторів опалення у напрямку до скла - відмовтеся від щільного зашторювання, оскільки це порушить конвекцію повітря близько вікон.

        Чудовою знахідкою для людей, в чиїх оселях панує вологість, стане спеціальний прилад - осушувач повітря. Його легко можна придбати в спеціалізованих магазинах або ж замовити через інтернет. Він може мати різний рівень потужності і обробляти різну площу. Найкраще віддати перевагу конструкції, яка здатна включатися автоматично, коли рівень вологості знову підвищиться.

           Також фахівці радять час від часу пропалювати приміщення, де виникає вологість. Це допоможе осушити квартиру. У літню пору року в якості альтернативи пропалювання підійде провітрювання протягом декількох годин, яке варто повторювати щодня.

          Таким чином, з підвищеною вологістю в житло цілком можна впоратися різними методами.

 

 

 

Начальник Долинського відділу

Калуського районного відділу                                               Юліана КОНИК


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь