Витвицька громада
Івано-Франківська область, Калуський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Нова державна ветеранська політика впроваджуватиметься на основі людиноцентричності, – Юлія Лапутіна

Дата: 01.03.2023 10:56
Кількість переглядів: 144

Людиноцентричний підхід стане основним принципом нової державної ветеранської політики, над впровадженням якої працює Міністерство у справах ветеранів України. Про це наголосила Міністр у справах ветеранів України Юлія Лапутіна під час включення до інформаційного марафону національних телеканалів.

Вона зазначила, що після військової перемоги України кількість осіб, якими опікується Мінветеранів – учасників бойових дій, членів їхніх сімей, осіб з інвалідністю внаслідок війни, членів родин полеглих Захисників і Захисниць – збільшиться в рази. Наразі Міністерство у співпраці з іншими відомствами створює умови, щоб українські Воїни після повернення з війни та військовослужбовці після завершення служби мали дієві інструменти для успішної інтеграції в суспільство, економіку, родину.

“Державна ветеранська політика має бути не лише задекларованою, а й закріпленою на рівні законодавства та нормативно-правових актів Кабінету Міністрів України. І основний принцип, який ми маємо туди закласти – це людиноцентричний підхід, – наголосила Юлія Лапутіна. – Щоб до військовослужбовця, який брав участь у захисті країни, була клієнтоорієнтованість від держави і людиноцентричність. Бо люди, які брали участь у бойових діях, передусім мають загострене почуття справедливості”.

Вона зазначила, що на місцях відбувається багато бюрократичних процесів, з якими стикаються українські Захисники і Захисниці, коли повертаються до цивільного життя. Тому Мінветеранів має намір створити загальнодержавну систему ветеранського менторства.

“Планується, що у кожній громаді буде спеціально навчений фахівець, який опікуватиметься певною кількістю ветеранів задля їхньої якісної інтеграції до мирного життя. Це – асистент ветерана, який допомагатиме саме в отриманні тих послуг, яких потребує особа на місцях”, – розповіла Юлія Лапутіна.

Крім того, фахівці Мінветеранів плідно працюють над цифровізацією ветеранських послуг. Зокрема, активно діє інформаційний ресурс “е-Ветеран” – сучасний цифровий інструмент інформування та надання кваліфікованих послуг українським ветеранам і ветеранкам, членам їхніх сімей і родин загиблих Воїнів.

“На сайті можна отримати вичерпну інформацію щодо питань соціального захисту, про надання статусів, а ідентифікувавшись за допомогою електронно цифрового підпису – скористатися цифровими ветеранськими послугами”, – зазначила очільниця Мінветеранів.

Фото без опису


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь