Витвицька громада
Івано-Франківська область, Калуський район
Логотип Diia
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Проведено семінар-нараду для пасічників та керівників сільськогосподарських підприємств представники органів місцевого самоврядування щодо недопущення випадків отруєння бджіл

Дата: 17.02.2023 11:30
Кількість переглядів: 98

З метою недопущення випадків отруєння бджіл внаслідок застосування агрохімікатів у період обробки сільськогосподарських культур у 2023 році, дотримання законодавства в частині використання пестицидів, агрохімікатів та інших засобів захисту рослин. Так 16.02.2023 року Долинський відділ Калуського районного управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області ініціював проведення семінар-наради для пасічників та керівників сільськогосподарських підприємств. До зустрічі також запрошувалися представники органів місцевого самоврядування.

Головним питанням для обговорення була безпека бджіл при застосуванні засобів захисту рослин. Начальник Долинського відділу Калуського районного управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області Тарас Богачов зробив огляд нормативних документів, які регламентують відносини бджолярів, суб’єктів господарювання, що здійснюють діяльність в сфері вирощування сільськогосподарських культур, органів місцевого самоврядування та органів виконавчої влади. Спікер наголосив на тому, що у кожній територіальній громаді створено постійно діючі комісії із встановлення факту отруєння бджіл.

На дотриманні вимог щодо транспортування, зберігання та застосування пестицидів, агрохімікатів, інших засобів захисту рослин суб’єктами господарювання наголосили спеціалісти Держпродспоживслужби у сферах санітарного та фітосанітарного законодавства. Фахівець у сфері ветеринарної медицини зі свого боку детально розповів про порядок реєстрації пасіки, видачі ветеринарно-санітарного паспорта, алгоритм дій пасічника, якщо сталося отруєння бджіл.

Начальник Долинського відділу Івано-Франківської обласної державної лікарні ветеринарної медицини Іван Гаджун поінформував бджолярів про ветеринарно-санітарні вимоги при утриманні пасік, зокрема заходи при видачі ветеринарного паспорта пасіки, вартість послуг, послідовність проведення ветеринарно-санітарних заходів, пояснив порядок відбору зразків для проведення лабораторних досліджень тощо.

Завершуючи зустріч, керівник Долинського відділу Калуського районного управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області Тарас Богачов наголосив, що тільки завчасне попередження представниками органів місцевого самоврядування бджолярів про обробіток рослин фермерськими господарствами і агроформуваннями з використанням пестицидів і отрутохімікатів, чітке дотримання вимог законодавства як аграріями, так і пасічниками дозволить зберегти бджіл від отруєнь та масового падежу.


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь