Витвицька громада
Івано-Франківська область, Калуський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Електронний рецепт - доступні ліки

Дата: 16.02.2023 09:11
Кількість переглядів: 122


Рецептурні ліки використовуються у лікуванні багатьох захворювань. Проте прийом таких ліків суворо контролюється, оскільки існує ризик загрози здоров’ю споживача у випадку їхнього неправильного використання. Саме тому отримати/придбати такі ліки можна виключно за наявності рецепту.

Для спрощення доступу до рецептурних ліків, а також для посилення контролю за відпуском таких препаратів, в Україні впроваджено електронний рецепт, який від серпня 2022 року  було впроваджено для відпуску антибіотиків, з листопада 2022 року е-рецепт почав діяти також для наркотичних (психотропних) засобів. Навесні 2023 року електронний рецепт буде впроваджено для всіх рецептурних ліків. Виписувати електронний рецепт зможуть лікарі усіх спеціальностей державних, комунальних чи приватних клінік. Але, приймаючи до уваги реалії у яких живе наша країна, за відсутності світла чи звʼязку у медичному закладі, лікарі зможуть виписувати і паперові рецепти. Також, за необхідності, ви можете поросити лікаря роздрукувати інформаційну пам’ятку з деталями призначення, номером та кодом для погашення рецепта в аптеці.

Електронний рецепт можна буде отримати незалежно від наявності декларації з сімейним лікарем, але пацієнт обов’язково повинен бути зареєстрований в ЕСОЗ. За допомогою системи ЕСОЗ лікар за вашою згодою зможе переглянути історію даних, дізнатися про супутні захворювання, приймання інших медикаментів та іншу інформацію, необхідну для призначення ефективного лікування. А з часом – відстежувати результати лікування та за потреби створити план лікування.

На сьогодні електронний рецепт є одним із найпоширеніших електронних медичних інструментів в Україні. Наразі в електронній системі охорони здоровʼя міститься близько 550 тис. рецептів на антибіотики та ще понад 11 тис. – на наркотичні (психотропні) 

Фото без опису


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь