Витвицька громада
Івано-Франківська область, Калуський район
Логотип Diia
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

До уваги жителів району: дотримуємося законодавства у лісовій галузі

Дата: 02.02.2023 10:25
Кількість переглядів: 118

Державна екологічна інспекція Карпатського округу  повідомляє про безумовне дотримання вимог  природоохоронного законодавства щодо незаконної рубки дерев і чагарників зелених насаджень.

Незаконні рубки – це заготівля деревини  без спеціального  дозволу на використання  лісових ресурсів (лісорубний квиток).

Усе в природі перебуває у гармонії. Кожна рослина і тварина займає у ній своє чільне місце та має відповідне призначення. Завдаючи шкоду лісу ми тим самим порушуємо закони природи і встановлений порядок. Тому берегти ліс – обов’язок кожного із нас.  Цей обов’язок лежить не тільки  у моральній та культурній площині кожної людини, але й закріплений  у Конституції України.

Відповідно до діючого в Україні  законодавства незаконна порубка полягає у рубці дерев та чагарників без спеціального дозволу  або з порушенням встановлених  правил рубки.

Правопорушник, який здійснив незаконну рубку дерев, сплачує:

-розмір шкоди, заподіяної лісу;

-адміністративний штраф.

Адміністративна відповідальність регламентується  ст.65 Кодексу України  про адміністративні правопорушення, а саме: незаконна порубка і пошкодження дерев або чагарників; перевезення, зберігання  незаконно рубаних дерев або чагарників; знищення або пошкодження лісових культур,  сіянців або саджанців у лісових розсадниках і на плантаціях, а також молодняка природного походження і самосіву на площах, призначених під лісовідновлення, - тягнуть за собою накладення штрафу на громадян від тридцяти до шістдесяти  неоподатковуваних мінімумів доходів громадян і на посадових осіб – від  ста п’ятдесяти  до трьохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Ті самі дії, вчинені особою, яку протягом року було піддано адміністративному  стягненню за одне з вищезазначених порушень, - тягнуть за собою накладення штрафу на громадян і на посадових осіб – від шестисот до дев’ятисот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

 


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь