Витвицька громада
Івано-Франківська область, Калуський район
Логотип Diia
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Зеленська заявила про запуск проєкту “Реабілітація травм війни в Україні”

Дата: 01.08.2022 18:26
Кількість переглядів: 238

Про запуск проєкту «Реабілітація травм війни в Україні» повідомила перша леді у Телеграмі

“У Національній стратегії безбар’єрності, яку ми розробили до війни, був передбачений розвиток реабілітації. Жорстоке вторгнення росії зкорегувало, але не змінило плани: ми запускаємо проєкт “Реабілітація травм війни в Україні”, - написала Олена Зеленська.

Дружина Президента зазначила, що для проєкту “Реабілітація травм війни в Україні” є план дій на рік, який умовно можна поділити на три складові: освітня, оснащення і нормативно-правова.

У межах освітньої складової заплановано створити курси з надання реабілітаційної допомоги та лікувальної фізичної культури, які зможуть пройти фахівці сфери охорони здоров’я по всій країні. Заплановано окремо навчити цьому мультифункціональні реабілітаційні команди.

За словами Зеленської, додаткове реабілітаційне обладнання отримають вісім пілотних реабілітаційних центрів у Чернігівській, Сумській, Рівненській, Запорізькій та Львівській областях. Симулятивні кімнати буде обладнано у закладах вищої освіти, які навчають фізичній реабілітації: в Українському католицькому університеті, Хортицькій національній навчально-реабілітаційній академії та Сумському державному педагогічному університеті імені Макаренка.

Перша леді пообіцяла, що у межах стратегії буде запропоновано зміни у законодавстві, щоб гарантувати доступ до реабілітації для всіх жителів України, у тому числі тих, хто потребує додаткової підтримки. Також команда розробить функціональну базу в електронній системі охорони здоров’я.

Дружина Президента звернула увагу, що це тривала робота, однак рівень травматизації, який виник через війну, вимагає негайних дій. За словами Зеленської, уже зараз потрібно створювати в Україні умови, щоб люди, які постраждали від російської агресії, могли повернутися до повноцінного життя.


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь