Витвицька громада
Івано-Франківська область, Калуський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Роз’яснення Держспецзв’язку як захиститися від спаму

Дата: 19.07.2022 13:47
Кількість переглядів: 241

Держспецзв’язку дає відповіді на найпоширеніші запитання українців щодо протидії загрозам у кіберпросторі, безпечного користування телефонами, інтернетом та інші.

Як захиститися від спаму?

Спам – це надсилання великої кількості небажаних повідомлень.

Найпоширенішим шляхом розповсюдження спаму є розсилання через електронну пошту: багато хто отримує щодня на e-mail листи з комерційними пропозиціями або взагалі з безглуздими текстами. Проте спамити можуть і через надокучливі смс, повідомлення в месенджерах, які не мають ніякої користі, через телефонні дзвінки тощо.

Головна ознака спаму полягає в тому, що адресат не надавав відправнику ані своїх даних (адреси пошти, телефонного номеру), ані згоди на отримання будь-яких повідомлень. Але навіть якщо ви залишили свої контакти у якомусь магазині, а звідти надходять по сто повідомлень на день, це також уже можна розцінити як спам.

Окрім того, що спам просто дратує та сповільнює роботу, він може становити і серйознішу небезпеку. Зокрема, листи від спамерів можуть бути фішинговими, містити віруси, шкідливе програмне забезпечення.

Щоб убезпечити себе від отримання спаму, дотримуйтесь кількох простих порад.

  • Обачливо розповсюджуйте адресу своєї електронної пошти. Не публікуйте її без потреби на публічних вебсайтах, форумах, сервісах. Особливо, якщо йдеться про e-mail, до якого прив’язані ваші офіційні акаунти.
  • За необхідності можна використовувати одноразові електронні адреси. Або зареєструвати кілька адрес під різні потреби. Скажімо, одну – для робочих контактів, іншу – для реєстрації на комерційних вебсторінках, форумах та інших ресурсах, де є підозра, що вашу пошту можуть використати для розсилання спаму.
  • Не відповідайте на спам, в жодному разі не відкривайте посилань і вкладень, що надходять зі спамом.
  • Сьогодні більшість поштових сервісів уже містять вбудований захист від спаму і відфільтровують небажані листи. Увага! Іноді до папки зі спамом може потрапити і важлива пошта. Тож періодично її можна перевіряти.
  • Для захисту пристрою можна також використовувати антивірусне програмне забезпечення, яке має функцію розширеного захисту від спаму.

Фото без опису


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь