Витвицька громада
Івано-Франківська область, Калуський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Грантові програми для започаткування агробізнесу – що варто знати

Дата: 06.07.2022 13:51
Кількість переглядів: 331

Удепартаменті агропромислового розвитку Івано-Франківської обласної державної адміністрації повідомляють про грантові програми у сфері агропромислового комплексу для започаткування бізнесу та розвитку підприємництва, які нещодавно запустив Кабінет Міністрів України.

Зокрема, учасники грантових програм можуть отримати:

  • мікрогранти для створення власного бізнесу;
  • гранти для розвитку переробного підприємства;
  • державне фінансування закладки саду;
  • кошти для розвитку тепличного господарства;

Для участі у програмі зі створення власного бізнесу претендент має підготувати бізнес-план майбутнього підприємства та разом із заявкою подати через портал Дія. «Ощадбанк» здійснює оцінювання бізнес-плану, ділової репутації заявника, після чого учасник має пройти співбесіду у центрі зайнятості.

Рішення про надання гранту приймається Державною службою зайнятості. Кошти видаються на основі рейтингу: спочатку фінансування отримують заявники з найвищим балом. Розмір мікрогранту визначається відповідно до його запиту, але не менше 50 000 гривень та з урахуванням кількості робочих місць: 150 тисяч гривень, якщо підприємець створює одне робоче місце та 250 тисяч гривень – за два.

Посилання для детального ознайомлення на порталі Дія ? https://diia.gov.ua/services/grant-na-vlasnu-spravu

Програма грантів для створення переробних підприємств передбачає залучення до 8 млн гривень для старту чи розвитку виробництв з переробки. Так, для першої тисячі заявників держава співфінансує 70 % від вартості проекту, решту оплачує отримувач. Для наступних заяв держава надає кошти у розмірі до 50 % вартості проекту.

Подати заявку на участь разом з бізнес-планом виробничої діяльності підприємці можуть через портал Дія. Оцінка учасника проводиться банком на основі його ділової репутації, бізнес-проекту та співбесіди. Рішення про надання гранту приймається Мінекономіки на підставі переліку висновків банку. Підприємці, які отримали кошти, зобов’язані протягом 3 років сплатити податки та ЄСВ у розмірі гранту та створити щонайменше 25 робочих місць.

Посилання для детального ознайомлення на порталі Кабінету Міністрів України ?

https://www.kmu.gov.ua/npas/deyaki-pitannya-nadannya-grantiv-dlya-pererobnih-s739-240622

Програми розвитку тепличного господарства та садівництва передбачають надання грантів на реалізацію типових проектів, затверджених Мінагрополітики. Це легкі тепличні модулі, розміром близько 2 га, та сади площею до 25 га.

Підприємці, які хочуть побудувати теплицю, можуть залучити до 7 млн гривень державного співфінансування. Для першої тисячі заявок держава компенсує 70 % від вартості проекту, для всіх наступних заявок – 50 %. Для тих, хто планує закласти сад, передбачається співфінансування в залежності від типу рослин, що висаджуються: для першої тисячі гектарів держава компенсує 70 % вартості проекту, для наступних – 50 %.

Заявку на участь підприємці можуть подати через Портал Дія або у відділеннях уповноважених системно важливих банків, перелік яких визначає Національний банк України. Рішення про надання гранту приймається Мінагрополітики за умови наявності правильно оформленої заявки з додатками (типовий проект та бізнес-план).

Отримувачі коштів зобов’язуються створити 40 нових постійних та сезонних робочих місць у тепличному господарстві та від 3 до 20 нових постійних та сезонних робочих місць – у садовому.

Посилання для детального ознайомлення на порталі Дія ?

будівництво теплиць https://diia.gov.ua/services/grant-na-sad

закладка саду чи ягідника https://diia.gov.ua/services/grant-na-teplicyu

Фото без опису


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь