Витвицька громада
Івано-Франківська область, Калуський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

На Прикарпатті 14-річна молодь одночасно оформляє перший паспорт і паспорт для виїзду за кордон

Дата: 27.05.2022 10:16
Кількість переглядів: 537

У ході пресконференції для представників регіональних ЗМІ начальник УДМС в Івано-Франківській області Сергій Саїв розповів про діяльність міграційної служби в умовах режиму воєнного стану. 

За цих умов, зокрема, спеціальною постановою Уряду, було дозволено продовжувати чинність тих закордонних паспортів, термін дії яких закінчився. Так само відповідно до цієї ж постанови  працівники міграційної служби здійснювали вклеювання фотографій дітей у закордонні паспорти матерів. Це робилося для того, щоб матері з дітьми при бажанні чи потребі могли виїхати за кордон. Як засвідчила практика, обсяги  послуги перевершили усі припущення. Адже щодня  до нашого регіону приїжджали тисячі громадян з інших областей України і найчастіше з регіонів, де тривали активні бойові дії. З огляду на таке, керівництвом УДМС в області було прийнято рішення про роботу територіальних підрозділів у режимі без вихідних. Причому забезпечували надання послуги – у день звернення.

Таким чиномвід 25 лютого і станом на 25 травня було продовжено термін дії протермінованих закордонних паспортів майже 6 тисячам громадян, а у документи понад шести тисяч громадян були вклеєні фотографії їх неповнолітніх дітей.

Із 16 березня в УДМС відновили процес оформлення і видачі біометричних документів – паспортів громадянина України у формі ID-картки і закордонних паспортів. Протягом останніх двох місяців у нашій області громадяни оформили понад 45,3 тисячі біометричних документів. У тому числі: ЗП – 35654,    ID-картки – 9700.

Послуги надаються громадянам З УСІХ РЕГІОНІВ УКРАЇНИ незалежно від місця реєстрації.

Тепер власне про нововведення, яке з цього тижня запроваджено у сфері надання адміністративних послуг. Реалізацію цього експериментального проєкту передбачено урядовою постановою від 7 травня 2022 року № 541 (набрала чинності 11 травня 2022 року).

Отже, громадяни, які досягли 14-річного віку, отримали можливість за один візит до міграційної служби оформити 2 паспорти – свій перший паспорт громадянина України у формі ID-картки і за бажанням – одночасно оформити паспорт для виїзду за кордон.

Підстави для отримання послуги:

  • у разі оформлення ID-картки вперше при досягненні 14 років;
  • у подальшому у разі втрати документів або їх обміну у зв‘язку зі зміною персональних даних.

За отриманням послуги можна звертатися до:

  • будь-якого підрозділу УДМС;
  • центру обслуговування «Паспортний сервіс»;
  • ЦНАП.

За три дні послугою скористалися майже 20 молодих осіб.

Принагідно зауважимо, що свого часу для 14-річних громадян України, які оформляють паспорт громадянина України вперше, ми розширили рамки цієї адміністративної послуги. При оформленні паспорта можна одночасно оформити Реєстраційний номер облікової картки платника податків ( ідентифікаційний код).

Насамкінець про найсвіжішу добру новину. У всіх територіальних підрозділах УДМС в Івано-Франківській області відновлено роботу сервісу «Електронна черга».

Це означає що, відтепер при плануванні відвідин територіального підрозділу міграційної служби з метою оформлення паспортних документів радимо реєструватися в електронній черзі на сайті ДМС України. Як і вдовоєнні часи, маєте можливість обрати оптимальний для себе територіальний підрозділ, день і час отримання послуги. Зареєструватися в електронну чергу можна на сайті ДМС України за лінком: https://dmsu.gov.ua/services/online.html

Фото без опису


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь