Здійснення санітарного контролю в місцях проживання тимчасово переміщених осіб
Калуським Управлінням Головного управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області проводиться постійний моніторинг дотримання санітарно-гігієнічних вимог в пунктахтимчасового перебування та організованого харчування осіб, які були вимушені покинути місця постійного проживання у зв’язку з військовою агресією Російської Федерації.
Впродовж квітня проведено моніторингові відвідування шести пунктів проживання та 3 пунктів проживання з організованим харчуванням вимушено переміщених осіб. Спеціалістами управління здійснювався контроль за дотриманням санітарних та протиепідемічних заходів з метою попередження виникнення групових випадків кишкових інфекційних захворювань, харчових отруєнь, в тому числі ботулізму. Більшість пунктів харчування організовано на базі закладів загальної середньої освіти та готельно-ресторанних комплексів.
Калуською міжрайонною лабораторією Держпродспоживслужби забезпечено лабораторний контроль якості питної води, а також змивів з об’єктів навколишнього середовища харчоблоків, де організовано приготування їжі. Відхилень за санітарно-хімічними показниками не виявлено. В ході моніторингу керівникам пунктів харчування було вручено пам’ятки та методичні рекомендації розроблені Головним Управлінням Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області.
З початку введення воєнного стану епідемічних ускладнень на пунктах поживання та харчування тимчасово переміщених осіб району не зареєстровано.
Коментарі:
Ваш коментар може бути першим :)