Витвицька громада
Івано-Франківська область, Калуський район
Логотип Diia
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Богдан Футерко: На Прикарпатті продовжується реєстрація та оформлення допомоги внутрішньо переміщеним особам

Дата: 18.04.2022 14:21
Кількість переглядів: 169

Днями відбулася зустріч заступника голови обласної державної адміністрації Богдана Футерка з представниками департаменту соціальної політики та управління цифрового розвитку, цифрових трансформацій та цифровізації облдержадміністрації.

Метою зустрічі було окреслити шляхи вирішення проблемних питань із реєстрацією внутрішньо переміщених осіб, пошуку конструктивного виходу та напрацювання алгоритму роботи співпраці ЦНАПів та управлінь соціального захисту населення для оформлення допомоги ВПО.

Богдан Футерко дав доручення управлінням соціального захисту райдержадміністрацій, структурним підрозділам із питань соціального захисту територіальних громад та центрам надання адміністративних послуг налагодити роботу з внутрішньо переміщеними особами для уникнення черг.

Під час наради також акцентовано увагу, що внутрішньо переміщені особи для оформлення довідки та допомоги мають право звернутися до структурних підрозділів соціального захисту населення райдержадміністрації (окрім ВПО, які зупинилися в містах обласного значення Болехів , Бурштин, Івано-Франківськ, Калуш, Коломия та Яремче), структурних підрозділів з питань соціального захисту населення міських, сільських та селищних рад та центрів надання адміністративних послуг.

Звертаємо увагу, що відповідно до постанови Кабінету міністрів України від 20 березня 2022 року № 332 «Деякі питання виплати допомоги на проживання внутрішньо переміщеним особам», допомога надається щомісячно з місяця звернення на період введення воєнного стану та одного місяця після його припинення чи скасування на кожну внутрішньо переміщену особу, відомості про яку включено до Єдиної інформаційної бази даних про внутрішньо переміщених осіб, у таких розмірах:

 для осіб з інвалідністю та дітей – 3000 гривень;

 для інших осіб – 2000 гривень.

 Допомога виплачується за повний місяць незалежно від дати звернення за її наданням та дати припинення чи скасування воєнного стану.

 Допомога внутрішньо переміщеним особам, які звернулися за її наданням до 30 квітня 2022 року включно, надається починаючи з березня 2022 року.


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь