Витвицька громада
Івано-Франківська область, Калуський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

До уваги суб'єктів господарювання! Припинено заходи державного нагляду на період воєнного стану

Дата: 01.04.2022 11:05
Кількість переглядів: 384

Набрала чинності постанова Кабінету Міністрів України «Про припинення заходів державного нагляду (контролю) і державного ринкового нагляду в умовах воєнного стану» від 13 березня 2022 р. № 303, згідно з якою припинено проведення планових та позапланових заходів державного нагляду (контролю) і державного ринкового нагляду на період воєнного стану, введеного Указом Президента України від 24 лютого 2022 р. № 64.

 

Протягом періоду воєнного стану дозволено здійснення позапланових заходів державного нагляду (контролю) в окремих сферах, зокрема щодо запобігання неконтрольованому зростанню цін на товари, які мають істотну соціальну значущість, виключно на підставі рішення центрального органу виконавчої влади, що забезпечує формування державної політики у відповідній сфері, за наявності загрози, що має значний негативний вплив на права, законні інтереси, життя та здоров’я людини, захист навколишнього природного середовища та забезпечення безпеки держави.

Інформуємо, що Верховною Радою У країни прийнято Закон У країни від 15 березня 2022 року № 2120-ІХ «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законодавчих актів України щодо дії норм на період дії воєнного стану».
Даними змінами припинено дію мораторію на проведення фактичних перевірок представників бізнесу, які здійснюють реалізацію товарів першої необхідності (продуктів харчування, засобів особистої гігієни, лікарських засобів, медичних препаратів, тютюнових виробів, пального).
Також під час воєнного часу дозволено перевірки продавців, як1 незважаючи на заборону продають алкогольні напої.
Представникам бізнесу необхідно врахувати, що серед підстав для проведення фактичних перевірок з'явилася нова-«у тому числі незабезпечення можливості проведення розрахунків за товари (послуги) з використанням електронних платіжних засобів».
За словами податківців у їх поле зору попадуть, ті платники які необrрунтовано завищують цінjі на товари першої необхідності та підакцизні товари, порушують порядок проведення готівкових розрахунків qерез РРО(ПРРО), відмовляють покупцям у проведенні розрахунків у безготівковій формі через термінали.
За результатами перевірок суб'єктів господарювання, які здійснюють продаж підакцизних товарів, передбачено застосування штрафних ( фінансових) санкцій відповідно до Закону У країни «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг», Податкового кодексу України та інших законодавчих актів, контроль за якими покладено на контролююч1 органи.

Посилання на постанову Кабінету Міністрів України №303 від 13.03.2022 року: https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/303-2022-%D0%BF#Text

Фото без опису


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь