Витвицька громада
Івано-Франківська область, Калуський район
Логотип Diia
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Як працює програма «Доступні ліки» під час воєнного стану

Дата: 31.03.2022 16:29
Кількість переглядів: 285

Пацієнтам із хронічними захворюваннями важливо не припиняти приймати ліки, які призначив медик. Це допоможе контролювати стан здоров’я і не допускати погіршення. Для цих пацієнтів продовжує працювати програма «Доступні ліки».

Як отримати рецепт?

В умовах воєнного стану пацієнти можуть отримувати «Доступні ліки» як за електронним, так і за паперовим рецептом. Отримати рецепт у паперовому вигляді можна у будь-якого лікаря, який надає первинну медичну допомогу, незалежно від того, чи у пацієнта підписана декларація з цим лікарем.

Завдяки цьому навіть під час перебоїв з електроенергією чи інтернетом лікар зможе виписати рецепт, а аптека – його погасити. Національна служба здоров’я відшкодовує аптекам вартість ліків як за електронним, так і за паперовим рецептом.

Також нагадуємо, що лікар, з яким у пацієнта підписана декларація, може виписати рецепт по телефону. Номер рецепту та код-підтвердження надійде пацієнту на телефон.

Як знайти аптеку?

Зважаючи на ситуацію в країні, не всі аптеки мають можливість відпускати «Доступні ліки». Шукати аптеку з «Доступними ліками» радимо за допомогою «Електронної карти аптек-учасниць програми реімбурсації лікарських засобів» https://cutt.ly/ASw5Kwv. На другій сторінці дешборду у фільтрах ліворуч у графі «Є відпущені» поставте галочку напроти слова «Так». Це дозволить відфільтрувати аптеки, які відпускають «Доступні ліки». Звертайте увагу на дату останнього відпуску рецепту. Вона є в останній колонці таблиці, яка розміщена внизу під картою. Обирайте аптеки, які відпускали «Доступні ліки» впродовж останніх семи днів.

Перед тим як йти в аптеку радимо зателефонувати і уточнити, чи є у наявності потрібний вам препарат. Можна також попросити працівників аптеки зарезервувати його для вас. Телефони аптек також є на дешборді у таблиці.

Нагадуємо, що за програмою «Доступні ліки» пацієнти з хронічними захворюваннями можуть отримати ліки безоплатно або з незначною доплатою. Йдеться про такі захворювання як серцево-судинні, бронхіальна астма, діабет 2 типу (рецепт на них виписує сімейний лі

кар). А також – ліки від розладів психіки та поведінки, епілепсії та нецукрового діабету (рецепти виписують профільні спеціалісти – психіатри, неврологи, ендокринологи).


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь