Витвицька громада
Івано-Франківська область, Калуський район
Логотип Diia
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Суттєво спрощено порядок приєднання до електромереж під час воєнного стану

Дата: 29.03.2022 10:24
Кількість переглядів: 244

Національною комісією, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, 26 березня 2022 року на своєму засіданні прийнято постанову «Про затвердження Порядку тимчасового приєднання електроустановок до системи розподілу у період дії в Україні воєнного стану» (далі – Порядок).

Кардинальне спрощення процедури надання замовникам послуг з приєднання до електричних мереж низки об’єктів з урахуванням їх пріоритетності та стратегічної важливості для держави під час воєнного стану обумовлено нагальною потребою долати труднощі, які постали перед суб’єктами господарювання у воєнний час, а також необхідністю забезпечити стійкість економіки в цей період.

Зі свого боку, Держенергонагляд продовжує розглядати звернення замовників стосовно отримання висновків щодо технічного обґрунтування вимог технічних умов на тимчасове приєднання та обґрунтованості проведеного оператором системи розподілу розрахунку резерву потужності електричних мереж в зоні можливого приєднання. Це визначено абзацом 5 пункту 11 Порядку.

Держенергонагляд приймає скарги заявників у разі виникнення спірних питань щодо дій або бездіяльності операторами систем розподілу електричної енергії та/або оператора системи передачі електричної енергії стосовно приєднання електричних установок замовника до електричних мереж.

Спрощення розгляду скарг щодо приєднання до електромереж здійснюються на виконання постанови Кабінету Міністрів України від 23.10.2019 № 932 «Деякі питання посилення контролю за дотриманням законодавства щодо приєднання до електричних мереж».


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь