Витвицька громада
Івано-Франківська область, Калуський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

ВИПАЛЮВАННЯ РОСЛИННОСТІ - КАРАЄТЬСЯ ЗАКОНОМ

Дата: 16.02.2022 11:54
Кількість переглядів: 310

Фото без опису

Із погодніми потепліннями в Україні розпочалося масове спалювання сухої рослинності та її залишків, опалого листя, стерні, луків, пасовищ. Внаслідок протиправних дій паліїв знищується не лише рослинність, а й ґрунтоутворюючі мікроорганізми, комахи, гнізда птахів, різні види тварин та їх молодняк.

Тільки протягом останніх трьох днів, пожежно-рятувальні підрозділи Калущини ліквідували 11 пожеж сухої рослинності на відкритих територіях, внаслідок чого вогнем знищено сухостій на площі близько 8 га.

Калуське районне управління ГУ ДСНС в області попереджає

13 квітня 2020 року Верховна Рада України ухвалила Закон «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України з метою збереження довкілля (щодо посилення відповідальності за дії, спрямовані на забруднення атмосферного повітря та знищення або пошкодження об'єктів рослинного світу)», відповідно до якого:

згідно статті 77-1 Кодексу України про адміністративні правопорушення, санкція частини 1 статті 77-1 передбачає стягнення у виді штрафу для громадян від ста вісімдесяти до трьохсот шістдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (від 3 060 - 6 120 грн.) і на посадових осіб - від дев'ятисот до тисячі двохсот шістдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (від 15 300 - 22 100 грн.).

Знищення або пошкодження лісових масивів, зелених насаджень навколо населених пунктів, вздовж залізниць, а також стерні, сухих дикоростучих трав, рослинності або її залишків на землях сільськогосподарського призначення вогнем чи іншим загальнонебезпечним способом караються штрафом від трьохсот до п'ятисот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеженням чи позбавленням волі на строк від двох до п'яти років.

Шановні громадяни! Бережіть природу – відмовтеся від практики спалювання сухої трави! Пам’ятайте, природа потребує вашого захисту і бережливого ставлення до неї!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь