Витвицька громада
Івано-Франківська область, Калуський район
Логотип Diia
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

В службі зайнятості відбувся інформаційний вебінар «Безбар’єрне середовище для людей з інвалідністю»

Дата: 17.06.2021 08:50
Кількість переглядів: 424

15 червня 2021 в рамках профорієнтаційного проєкту Івано-Франківської обласної служби зайнятості для осіб з інвалідністю «Повір у себе» за участю заступника директора-начальника відділу організації профорієнтації Людмили Сірко, представника урядового уповноваженого з питань людей з інвалідністю, заступника ГО «СЛІД» Миколи Макара в онлайн-форматі відбувся інформаційний вебінар на тему «Безбар’єрне середовище для людей з інвалідністю».

Л.Сірко зазначила: «На даний час в базі Івано-Франківської обласної служби зайнятості налічується 120 актуальних вакансій для осіб з інвалідністю. Серед них переважають такі посади: продавець продовольчих товарів, касир торговельного залу, кошторисник, бухгалтер, штукатур, провізор, швачка тощо».

Також вона запросила учасників долучатися до Телеграм-каналу ІФОЦЗ_ПОВІР У СЕБЕ, переглядаючи який є можливість отримати вичерпні відповіді на питання щодо ефективного пошуку роботи та якнайшвидшого працевлаштування.

Під час спілкування учасники, а це особи з інвалідністю, в т.ч. які перебувають на обліку в Івано-Франківській обласній службі зайнятості, мали можливість ознайомитися із  діючими на Прикарпатті цільовими державними програмами та проєктами для людей з інвалідністю, роботою ГО «Слід», окреслити суть бар’єрів та їх складові, а також поділилися своїми думками щодо існуючих можливостей та перешкод на шляху до безбар’єрності.

Учасники краще зрозуміли структуру та функції органів державної влади, які вирішують соціальні питання людей з інвалідністю, а також усвідомили власні можливості на сучасному ринку праці, в т.ч. перспективи розвитку підприємництва, проаналізували потенціал самореалізації підвищення конкурентоспроможності за рахунок проходження професійного навчання.

«Безбар’єрне спілкування має стати суспільною нормою. Проєкт Івано-Франківської обласної служби зайнятості –  це ще один крок до розширення кола комунікації та створення сприятливого середовища для реалізації можливостей осіб з інвалідністю», - зазначив М.Макар.

Відділ інформаційної роботи

Івано-Франківського обласного

 центру зайнятості

вул. Деповська, 89 а

м.Івано-Франківськ,

76002

(0342) 755614

(097) 7030730


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь