Витвицька громада
Івано-Франківська область, Калуський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Легальна робота – основа стабільного майбутнього

Дата: 29.03.2021 15:57
Кількість переглядів: 438

Фото без опису

У січні-лютому 2021 року послугами Івано-Франківської обласної служби зайнятості скористалися 17,7 тис. безробітних громадян.

За професійними групами серед зареєстрованих безробітних переважають працівники сфери торгівлі та послуг (20%), службовці, керівники, менеджери (15%), фахівці (14%), професіонали (12%); робітники з обслуговування, експлуатації устаткування та машин (10%), кваліфіковані робітники з інструментом (10%).

Заробітна плата, яка їм пропонувалась у вакансіях, коливалася від 6 тис. до 20 тис. грн і всі запропоновані роботодавцями робочі місця – це легальне працевлаштування. Слід зауважити, що небезпека «тіньової» зарплати, як і «тіньової» зайнятості, полягає не тільки у тому, що бюджет недоотримує кошти, мінімізується надходження до Пенсійного фонду та фондів соціального страхування, а, особливо, в тому, що люди не матимуть змоги отримувати соціальні виплати та пенсію, яка відповідає рівню їх реальної зарплати.

Актуальною темою сьогодення є боротьба з виплатою заробітної плати у «конвертах», недопущення порушень вимог законодавства про працю і зайнятість, відсутність оформлення трудових відносин із найманими працівниками. Підприємства, установи, організації та фізичні особи-підприємці повинні в обов’язковому порядку оформляти трудові відносини з найманими працівниками, неухильно дотримуватись законодавчих вимог щодо укладання трудового договору. При виплаті заробітної плати – дотримуватись чинного законодавства, нести відповідальність за навмисне ухилення від сплати податків і порушення норм законодавства щодо виплати заробітної плати.

 

 

Відділ інформаційної роботи

Івано-Франківського обласного

 центру зайнятості

вул. Деповська, 89 а

м.Івано-Франківськ,

76002

(0342) 755614

(097) 7030730


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь