Витвицька громада
Івано-Франківська область, Калуський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

3 БЕРЕЗНЯ – ВСЕСВІТНІЙ ДЕНЬ ДИКОЇ ПРИРОДИ

Дата: 01.03.2021 11:12
Кількість переглядів: 300

Фото без опису

Дика природа - це  невід’ємна частина нашої планети. Адже неможливо уявити світ без неповторних диких тварин та неймовірних рослин, непідвладних людині. Захищати тварин  і рослин в природному  середовищі - завдання кожного з нас. Та нажаль,  проблема збереження довкілля і його окремих складових загострюється з кожним роком. Тому питання пов’язані зі збереженням дикої флори та фауни вже давно стали окремим напрямком міжнародного співробітництва

20 грудня 2013 року Генеральна Асамблея ООН (ГА ООН) на своїй 68-й сесії проголосила 3 березня - день підписання Конвенції про міжнародну торгівлю видами дикої фауни і флори, що перебувають під загрозою зникнення (CITES), у 1973 році – Всесвітнім днем дикої природи з метою підвищення обізнаності про диких тварин та рослин у світі.

Тема цьогорічного Всесвітнього дня дикої природи «Ліси та засоби до існування: підтримання людей та збереження планети» має на меті підвищити обізнаність про величезну цінність лісів та видів дикої природи, що мешкають у лісах, їх невід’ємний зв’язок із рівнем життя корінних народів і місцевих громад, пропагувати цінність традиційних практик та знань, що сприяють встановленню більш стійких відносин із цими важливими природними системами та просування моделі і практики управління лісами та лісовими ресурсами, які враховують як добробут людини, так і довгострокове збереження лісів, видів дикої фауни, що мешкають у лісах, флори і екосистем, які вони підтримують.

 

3 березня ц.р. о 14:00 (за центральноєвропейським часом) Секретаріат організовує віртуальний захід високого рівня, який буде транслюватися для перегляду для широкого загалу. Інформація щодо відзначення Всесвітнього дня дикої природи та повідомлення Секретаріату Конвенції з цієї нагоди розміщені на веб-сайті Всесвітнього дня дикої природи за адресою https://wildlifeday.org .

 

 Тому закликаємо всіх громадян свідомо й дбайливо ставитись до багатств дикої природи, берегти їх і примножувати заради майбутніх поколінь.


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь