Витвицька громада
Івано-Франківська область, Калуський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Пожежа в домі

Дата: 02.03.2021 14:41
Кількість переглядів: 533

Фото без опису

Найбільш небезпечними чинниками пожежі,що впливають  на здоров’я людей і здатними викликати їх загибель є отруєння токсичними продуктами горіння ,підвищена температура,дим,зниження концентрації кисню.

Якщо раптом щось зайнялося у Вашому  будинку (телевізор, праска, електрообігрівач, холодильник тощо), а ти не маєш уявлення, як це швидко загасити - не ризикуй своїм життям і життям сусідів. Саме головне в цьому випадку – як найшвидше повідомити всім присутнім в домі , та сусідам якщо вони перебувають недалеко, і викликати з безпечного місця рятувальників за телефоном «101».

Пам’ятай, що від твоїх перших дій залежить, наскільки швидко буде поширюватися дим і вогонь. Щільно закривши за собою всі двері, ти можеш затримати поширення вогню з палаючої кімнати на 10-15 хвилин, а цього часу досить, щоб змогли покинути будинок твої рідні і сусіди, навіть літні люди.

Бувають випадки, коли загоряння виникає прямо на очах, і людина має якийсь час, щоб не тільки не дати можливість поширитися вогню, але й ліквідувати горіння. Це небезпечна ситуація, до неї потрібно бути готовим як морально так фізично. При цьому необхідно пам'ятати, що:

• по-перше, дим, що виділяється, дуже шкідливий, від нього не можна захиститися, навіть якщо дихати через сиру ганчірку (у густому димі людина непритомніє після декількох вдихів);

• по-друге, горіння може відбуватися настільки швидко, що людина матиме всього кілька хвилин на те, щоб тільки встигнути закрити вікна, двері і самому залишити приміщення;

• по-третє, навіть при успішному гасінні не випускай з очей шлях до свого відступу, уважно стеж за тим, щоб вихід залишався вільним і незадимленим. Адже, твоє життя набагато дорожче всього того, що є у квартирі і у будинку.

 

Начальник Долинського РВ У ДСНС                Андрій Панас


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь