Витвицька громада
Івано-Франківська область, Калуський район
Логотип Diia
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Увага! Як в умовах карантину отримати допуск (посвідчення) на право здійснення робіт, пов’язаних з пестицидами та агрохімікатами?

Дата: 25.02.2021 10:41
Кількість переглядів: 329

Управління фітосанітарної безпеки Головного управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області продовжує проводити навчання з особами, робота яких пов’язана з транспортуванням, зберіганням, застосуванням пестицидів і агрохімікатів та торгівлею ними, з метою отримання допусків (посвідчень) на право здійснення даних робіт.

Нагадуємо: суб’єкти  господарювання повинні допускати до вище зазначених робіт тільки тих осіб, які пройшли спеціальну підготовку та мають на те відповідне посвідчення і допуск, яке  видається щороку (ст.18 Закону України «Про захист рослин», ст. 11 Закону України «Про пестициди та агрохімікати»). 

Підставою для видачі допуску є посвідчення про проходження спеціальної підготовки з питань безпечного виконання роботи з пестицидами і агрохімікатами (проводиться спеціалістами управління фітосанітарної безпеки за спеціально затвердженою програмою), медична книжка з висновком медичної комісії про відсутність в особи протипоказань за станом здоров’я (відповідно до постанови КМУ від 18 вересня 1995 р. № 746) та заява суб’єкта господарювання про проведення навчання.

На даний час можлива подача заяви та копії медичної книжки в електронному вигляді, проведення навчання – в онлайн-режимі.

Доводимо до відома усіх зацікавлених осіб: допуски та посвідчення видаються посадовими особами управління фітосанітарної безпеки Головного управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області за адресою:

-  77442  Івано-Франківська область, Тисменицький район, с. Підлужжя, вул.Шевченка, 1,   тел. 0342-78-76-67;

- в районних, міських управліннях, відділах Головного управління Держпродспоживслужби в області.

Даний захід проводиться безкоштовно.

Відповідно до статті 18 Закону України «Про захист рослин», підприємства, установи, організації усіх форм власності та громадяни зобов’язані допускати до робіт, пов’язаних із транспортуванням, зберіганням, застосуванням засобів захисту рослин, їх торгівлею, лише осіб, які пройшли згідно з цим Законом спеціальну підготовку та мають на те відповідне посвідчення і допуск. Невиконання вищезазначеного тягне за собою дисциплінарну, адміністративну, цивільно-правову відповідальність.


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь