Витвицька громада
Івано-Франківська область, Калуський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

ІНСТИТУТ ОХОРОНИ ҐРУНТІВ УКРАЇНИ

Дата: 11.02.2021 13:08
Кількість переглядів: 361

Відповідно до Закону України «Про державний контроль за використанням та охороною земель» Івано-Франківською філією державної установи «Інститут охорони ґрунтів. України» проводиться агрохімічне обстеження земель сільськогосподарського призначення усіх форм власності, яке обов’язкове для всіх землекористувачів та землевласників. За результатами обстеження на кожне поле, земельну ділянку нами видається агрохімічний паспорт. Це єдиний юридичний документ, який відображає стан ґрунтів і його зміну в часі та є основою для державного контролю за використанням земель і відповідно до Постанови Кабінету Міністрів України №413 від 07.06.2017 року, є обов’язковим при передачі земельної ділянки сільськогосподарського призначення в оренду. Цією ж Постановою землекористувачів зобов’язано не рідше, ніж один раз на три роки перевіряти стан родючості ґрунтів на відповідність показникам агрохімічного паспорта земельної ділянки і погіршення орендарем її агро-екологічних показників є юридичною підставою для розірвання діючих договорів оренди. Дані про якісний стан ґрунтів, згідно матеріалів агрохімічної паспортизації, надаються нами установам Державного земельного кадастру України для визначення їх вартості та є обов’язковими при продажі земель сільськогосподарського призначення.

Вищевикладене просимо Вас довести до відома землекористувачів та землевласників, які проводять господарську діяльність на території Вашої об’єднаної територіальної громади і з метою контролю за якісним станом ґрунтів рекомендуємо зобов’язати їх проводити агрохімічні обстеження земель згідно чинного законодавства.

З повагою, директор Івано-Франківської філії                                                                               Володимир Сендецький

 

Фото без опису

 

 

 


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь