Витвицька громада
Івано-Франківська область, Калуський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

УВАГА ДО ВІДОМА ЖИТЕЛІВ ДОЛИНЩИНИ!!!!

Дата: 23.05.2023 15:43
Кількість переглядів: 84

  22  травня 2023 року на території Долинської ТГ, Вигодської ТГ, Витвицької ТГ спеціалістами Долинського відділу Калуського районного управління ГУ ДПСС в Івано-Франківській області, спеціалістами Долинського відділу Івано-Франківської ОДЛВМ  разом з представниками органів місцевого самоврядування, товариства мисливців і рибалок, лісового господарства та національної поліції  проводилась весняна кампанія з пероральної імунізації диких м’ясоїдних тварин проти сказу .

Дана кампанія проводилась шляхом розподілу принад, які містять безпечну вакцину, з розрахунку 25 доз на 1км. Дані принади з вакцинами розкладались повз лісові угіддя і лісові галявини. Приманка є безпечною для людей і тварин та не несе ніякої небезпеки, має вигляд невеликого брикету (розміром із сірникову коробку) із запахом м’ясо-кісткового борошна, а в середині містить желеподібну капсулу з вакциною проти сказу .

Велике прохання до жителів громади  при виявленні приманки не переміщувати їх з місць розкладання та не торкайтися руками, так як дикі тварини можуть відчувати ваш запах і у результаті чого не захочуть спожити приманку.

Кіцевою метою пероральної вакцинації диких м’ясоїдних проти сказу є досягнення у тварин рівня імунітету із захисним рівнемантирабічних антитіл і показників споживання приманок за біомаркером не менше 75-80%.

Сказ – це гостре, особливо небезпечне вірусне захворювання усіх теплокровних тварин і людини, спричинене нейротропним вірусом сказу Rabies virus. Характеризується розвитком своєрідного енцефаліту зі стрімким пошкодженням центральної нервової системи і завжди закінчується смертю. Червона лисиця є природнім резервуаром збудника сказу.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь